Arbetskläder - Miljö och Hållbarhet - Gear Shift

Köp färre arbetskläder

Vi jobbar hårt för att minska konsumtionen av arbetskläder. Och detta är något vi måste tro på, det måste sitta i vårt företags absoluta grundvalar för att det ska fungera. Vi måste tro på att vi långsiktigt kan behålla alla våra kunder då det fortfarande, tyvärr, är mer lönsamt för leverantörer med konsumtion framför återbruk.

Val av leverantörer

Vi har inte flest leverantörer och vi har inte bredast produktutbud. Det är av en anledning. Vi vill bara jobba med de leverantörer som vi känner till och vet jobbar hårt med hållbarhet. Då vi som grundat Gear Shift alla jobbat på Blåkläder så vet vi hur långt framför konkurrenterna de är när det gäller hållbarhet.

Livstids garanti på sömmar

Vi erbjuder livstids garanti på alla sömmar. Går en söm sönder så lagar vi dessa utan kostnad. Detta är också ett testamente på tilltron till att vi säljer de plagg som har bäst kvalitet på hela marknaden.

Lagning

Vi vill inte att ni ska köpa nya plagg av oss. I alla fall inte innan vi har konstaterat att plagget är så uttjänt att det inte går att laga längre. Går något sönder erbjuder vi en smidig digital lösning för att skicka in den trasiga produkten för lagning. Förutom att detta hjälper er att sänka kostnaderna så hjälps vi också åt att minska konsumtionen. För oavsett hur miljövänligt och hållbart vi bygger en produktion så är det alltid ett bättre alternativ för miljön att inte behöva producera en ny produkt.

Återbrukslager

Vi hjälper er att tillhandahålla en smidig lösning för att ta till vara på produkter som inte används i er verksamhet längre. Det kan vara personer som slutat och lämnat in sina plagg, det kan vara felbeställda plagg eller en praktikant som avslutat sin praktik. Vi ser till så att dessa plagg smidigt kan returneras till oss och görs tillgänglig i er webshop igen. Jobbar ni med personliga saldon innebär det att en anställd kan beställa en använd produkt utan att det dras något från det personliga saldot istället för att köpa en ny produkt.

Samarbetsföretag

Vi samarbetar varje år med någon organisation som verkar för vårt klimat. Det må vara en liten sak men vi vill visa att vi långsiktigt och kontinuerligt stödjer organisationer som jobbar med vår miljö.

Biogasdrivna butiker

Vi kan minska utsläppen genom att vår biogasdrivna lastbil kommer till er en gång om året istället för att alla era bilar och anställda ska köra 4 ggr i snitt till en butik.

Jobba långsiktigt och brett

Vi har som mål att sänka världens utsläpp genom alla dessa initiativ. Genom att tillhandahålla bättre kvalitet på produkterna, genom att jobba med rätt leverantörer, genom att minska antalet resor till butik, genom att minska konsumtionen genom lagning och återbruk.

Bättre kontroll

Ta kontroll över era inköp

Genom att använda oss av Blåkläders weblösning så får vi den bästa e-commercelösningen på marknaden. Här finns möjlighet för våra kunder att administrera samtliga sina inköp av arbetskläder, skor och skydd på ett och samma ställe med en uppsjö av olika funktionaliteter som exempelvis godkännande av order, tryck och brodyr, budget per anställd mm.

Bättre service

Kräv service i världsklass

Vi låter Blåkläder sköta lagerhållningen av samtliga varor. I kombination med att vi dynamiskt bevakar ert utvalda sortiment så kan vi hålla 100% servciegrad. Få återförsäljare har möjlighet att hålla samma lagernivåer och erbjuda samma snabba service.

Vi kompletterar detta erbjudande genom våra rullande butiker där ni som kund inte ska behöva skicka era anställda till en butik för att hitta rätt storlek eller göra sina inköp. Vi besöker er med våra rullande butiker för att ni ska hitta rätt modeller och rätt storlekar för det arbete ni utför. Sedan sköter ni alla inköp genom er personifierade butik på er telefon/surfplatta/dator där alla storlekar samt tryck och brodyr är förifyllt.

Bättre lönsamhet

Gå inte miste om fakturerade timmar

Genom att inte ha några egna lager eller fysiska butiker så kan vi vara konkurrenskraftiga i pris på högkvalitativa produkter. Istället för att välja ett märke med sämre kvalitet så kan vi därför erbjuda marknadens bästa produkter till lägre kostnad per anställd och år.

Dessutom går ni inte miste om fakturerade timmar för att er personal åker till en butik för att göra inköp då vi kommer till er.