Bättre lönsamhet - Gear Shift

Gå inte miste om fakturerade timmar

Vi kommer att jobba hårt för att sänka era kostnader för arbetskläder och personligt skydd varje år. Vi gör det genom att hålla våra egna kostnader låga samtidigt som vi väljer rätt produkter och hjälper er att jobba med vårt koncept så att det verkar för er långsiktigt.

Låga overhead-kostnader

Vi driver Gear Shift så kostnadseffektivt som möjligt för att vi ska kunna erbjuda er så konkurrenskraftiga priser som möjligt. Vi möjliggör detta genom att skala bort de kostnader som traditionell butikshandel har. Genom att leverera allt från Blåkläders centrallager reducerar vi kostnader som butikshyra, butikspersonal, lagerhållningskostnader, hanteringskostnader samt risk för inkurans för att ta några exempel.

Kostnad att åka till butik

Hur man än vrider och vänder på det så är en av största kostnaderna för er tiden det tar för er att köpa arbetskläder och personligt skydd. I snitt tar det en anställd 1,5 timmar att ta sig till en butik, prova ut arbetskläder och trycka dem. Många gånger får man även åka till butik en extra gång för att hämta upp de tryckta plaggen. Enligt våra beräkningar är denna tid mer än hälften så stor kostnad som själva inköpskostnaden. I vår lösning tar ett inköp inte mer än 5 minuter och ordern levereras antingen hem eller till en arbetsplats.

Kvalitet framför pris

Under vår tid på Blåkläder räknade vi mycket på hur stor skillnad det blir i kostnad när man jämför ett plagg där fokus varit på kvalitet mot ett där fokus varit på pris. I alla våra undersökningar sparade man pengar långsiktigt på att välja kvalitet framför pris. Trots att inköpspriset i många fall kunde vara hälften så högt så räknar man hem det på längre sikt. Räkna hur mycket ni kan spara på att välja kvalitet här.

Lagning

Vi lagar alla plagg innan ni behöver köpa nya. Beroende på hur mycket ni använder detta så kommer ni att kunna spara mellan 10-40% på er totala inköpskostnad på ett år. Ni kan även använda lagade plagg till sommarjobbare, praktikanter, lärlingar etc.

Återbruk

Vi kommer ofta i kontakt med företag som har ett förråd med gamla arbetskläder som inte gått att returnera för att de är tryckta med en företagslogo. På Gear Shift tar vi tillbaka även tryckta plagg och ser till att de blir använda av era anställda igen. Vi lägger då in dem i er webshop och era anställda kan istället beställa en använd eller felbeställd jacka istället för att köpa en ny.

Mindre administration

Att ha allt samlat på samma ställe. Att låta era anställda beställa själva under kontrollerade former. Att ha en leverantör som alltid ger suverän service. Allt detta sparar mycket administrativ tid hos er som ni kan använda till att skapa värde för ert företag istället för att administrera inköp av arbetskläder och personligt skydd.

Lägre kostnader per anställd och år

Detta är vårt mål i vårt samarbete med er. Allt ovan kommer i slutändan leda till att vi sänker era kostnader för arbetskläder och personligt skydd per anställd och år. Vi pratar inte om priset när vi sätter igång ett samarbete med en ny kund. När vi ska vara som bäst är när vi sammanfattar året som gått och kan visa att era kostnader har gått ner. Vi är hellre era hjältar i bokslutstider än i budgettider.

Bättre kontroll

Ta kontroll över era inköp

Genom att använda oss av Blåkläders weblösning så får vi den bästa e-commercelösningen på marknaden. Här finns möjlighet för våra kunder att administrera samtliga sina inköp på ett och samma ställe med en uppsjö av olika funktionaliteter som exempelvis godkännande av order, tryck och brodyr, budget per anställd mm.

Bättre service

Kräv service i världsklass

Vi låter Blåkläder sköta lagerhållningen av samtliga varor. I kombination med att vi dynamiskt bevakar ert utvalda sortiment så kan vi hålla 100% servciegrad. Få återförsäljare har möjlighet att hålla samma lagernivåer och erbjuda samma snabba service.

Vi kompletterar detta erbjudande genom våra rullande butiker där ni som kund inte ska behöva skicka era anställda till en butik för att hitta rätt storlek eller göra sina inköp. Vi besöker er med våra rullande butiker för att ni ska hitta rätt modeller och rätt storlekar för det arbete ni utför. Sedan sköter ni alla inköp genom er personifierade butik på er telefon/surfplatta/dator där alla storlekar samt tryck och brodyr är förifyllt.

Bättre hållbarhet

Köp färre arbetskläder

Vår viktigaste hörnsten! Vi arbetar uteslutande med produkter av hög kvalitet ämnade att hålla så länge som möjligt, bland annat erbjuder vi livstids garanti på alla sömmar. Men förutom det lagar vi alla plagg som går sönder så att ni ska slippa köpa nya.

Vi ser dessutom till att ta till vara på alla företagsloggade produkter som inte används med syfte att de ska komma till användning igen, det kan vara från personer som slutat, praktikanter, sommarjobbare eller någon som bara råkat beställa fel storlek.