Arbetskläder - Miljö och Hållbarhet - Gear Shift

Miljö och Hållbarhet

Vår miljöpolicy är enkel men vi håller hårt vid den.

Vi ska i alla led verka för att minska klimatavtrycket på vår värld. Vi ska utifrån fyra grundpelare leda vår verksamhet framåt:

 1. Val av leverantörer
  Vi jobbar enbart med varumärken som borgar för kvalitet och med en tydlig miljöpolicy. Vi främjar leverantörer med full kontroll över sin produktion. Med detta som grund prioriterar vi Blåkläder som huvudleverantör.
 2. Återbruk
  Vi ska jobba aktivt med att minska konsumtionen av arbetskläder genom att erbjuda ett kostnadseffektivt och enkelt sätt att laga sina kläder.
 3. Transporter
  Vi ska jobba för att fossilfritt driva alla våra interna transporter. Därför drivs alla våra lastbilar med 100% biogas.
 4. Välgörenhet
  Vi ska aktivt vara delaktig i hjälporganisationer som jobbar för klimatet. Just nu är vi stödföretag till Naturskyddsföreningen.

Som beskrivet i vårt hållbarhetsarbete så jobbar vi från grunden med miljö & hållbarhet. I och med att vi i botten är ett serviceföretag ställer vi kvalitetssäkringskraven mot våra leverantörer. För att känna trygghet i att dessa krav hålls jobbar vi främst med den leverantör som är bäst på marknaden när det kommer till detta, Blåkläder. Samtliga certifikat och all information om Blåkläder hittar ni här: https://www.blaklader.se/sv/om-oss/hallbarhet.


Vi är stolt stödföretag till Naturskyddsföreningen även 2023.

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen.
“Vi sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare lokalt, nationellt och globalt.
Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är våra viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är vår miljömärkning och Sveriges Natur vår medlemstidning.”

Läs mer på Naturskyddsföreningen.

Koncept

Vi erbjuder dig en lösning som ger bättre kontroll, bättre service och bättre lönsamhet samtidigt som den är mer hållbar för miljön.